Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Δυστυχώς αυτά δεν προβάλλονται !

Χρυσός Βαλκανιονίκης στα μαθηματικά τρικαλινός μαθητής μέσα στην Τουρκία!
lolas
Ο Παναγιώτης Λώλας, μαθητής της Β΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Αθηνά, από τα Τρίκαλα, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην 29η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στην Αττάλεια της Τουρκίας από 26 Απριλίου έως 2 Μαΐου. Σ’ αυτή τη διοργάνωση συμμετείχαν οι καλύτεροι μαθητές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στα Μαθηματικά.
Οι χώρες που συμμετείχαν με τις εθνικές τους αποστολές ήταν: η Ρουμανία, η Σερβία, η Βουλγαρία, η Τουρκία, η Βοσνία Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο, η Μολδαβία, η Κύπρος, η Αλβανία, τα Σκόπια και η χώρα μας.
Οι Βαλκανικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες είναι ένας διεθνής θεσμός, υψηλοτάτου ενδιαφέροντος και όχι μόνο για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Απόδειξη, αποτελεί η συμμετοχή εκτός συναγωνισμού εθνικών ομάδων και από άλλες χώρες. Φέτος ως φιλοξενούμενες χώρες συμμετείχαν στο διαγωνισμό ακόμη η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία, το Αζερμπαϊτζάν, το Αφγανιστάν, η Ινδονησία, το Καζακστάν, το Τατζικιστάν, το Τουρκμενιστάν και η Σαουδική Αραβία.
Συνοδοί της Εθνικής αποστολής ήταν ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Θεόδωρος Μπόλης και ο Τρικαλινός Μαθηματικός κ. Δημήτριος Κοντοκώστας, Καθηγητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Ν. Τρικάλων της ΕΜΕ  Στέλιος Αμπράζης μας σημείωσε: «Τι κι αν στις άλλες χώρες οι μαθητές προετοιμάζονται καθημερινά για αρκετές ώρες σε ειδικά Μαθηματικά σχολεία από εξειδικευμένους καθηγητές Μαθηματικών; Τι κι αν συναγωνίστηκε με μεγαλύτερους; Ο Παναγιώτης, ύψωσε τη γαλανόλευκη σημαία της πατρίδας μας εντός της γείτονας χώρας. Για ακόμη μία φορά εκπροσώπησε με απόλυτη επιτυχία τη χώρα μας διεθνώς κατακτώντας την κορυφή. Ξεπέρασε κάθε εμπόδιο στο διάβα του. Μας συγκίνησε. Συγχαίρουμε θερμά τον Παναγιώτη Λώλα. Του ευχόμαστε υγεία και καλή επιτυχία στην 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που θα πραγματοποιηθεί στην Mar del Plata της Αργεντινής από 4 έως 16 Ιουλίου»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ — By on May 5, 2012 at 18:43 

Ι.Ε.Π.: Οι νέοι φάκελοι υλικού για Αρχαία Ελληνικά, Λογοτεχνία και Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου

Ι.Ε.Π.: Οι νέοι φάκελοι υλικού για Αρχαία Ελληνικά, Λογοτεχνία και Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου