Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Η γενιά που σκότωσε τις λέξεις – Έφηβοι μιλούν μεταξύ τους μόνο με ιμότικον καλλιεργώντας μια ολοένα και πιο ποπ κουλτούρα

Η γενιά που σκότωσε τις λέξεις – Έφηβοι μιλούν μεταξύ τους μόνο με ιμότικον καλλιεργώντας μια ολοένα και πιο ποπ κουλτούρα [εικόνα]

Μιλάνε χωρίς να μιλάνε. Αφηγούνται με το να δείχνουν. Μπορεί στην αρχή η χρήση των μικρών εικονιδίων που περιγράφουν τη διάθεση (γνωστά και ως emoticon) να ήταν μια ευχάριστη προσθήκη στο κείμενο, σήμερα όμως φαίνεται ότι αποτελούν το ίδιο το κείμενο.


«Εμείς μιλάμε μόνο με Emojis» αναφέρει η 18χρονη Hope R. στο businessinsider μιλώντας για το πως επικοινωνεί η ίδια με τις φίλες της. Θεωρώντας ότι είναι το πλέον φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο αναφέρει πως καλεί μόνο τους γονείς της στο τηλέφωνο και κανέναν άλλον.

Μπορεί στην αρχή να έκαναν δειλά την εμφάνισή τους με μόλις πέντε φιγούρες, ωστόσο σήμερα τα ιμότικον έχουν πάρει τη μορφή βιομηχανίας, αφού ανανεώνονται διαρκώς και μπορείς να βρεις και τα πιο απίθανα -και άχρηστα- εικονίδια. Μετά την προσθήκη μάλιστα ιμότικον στα μοντέλα iOS 6 της Apple η χρήση τους εκτοξεύθηκε ραγδαία.

Τώρα , είναι παντού στην ποπ κουλτούρα. Η Katy Perry μάλιστα κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα τραγούδι με τίτλο «Roar» και στο βίντεο του τραγουδιού οι στίχοι αναγράφονται αποκλειστικά με ιμότικον.
Γιατί διαδόθηκε αυτή η τάση τόσο πολύ; Όπως αναφέρει η Hope, «είναι ένας τρόπος να πεις γεια χωρίς να πεις τίποτα, σαν μια υπενθύμιση ότι είσαι εδώ».
Μπορεί να μοιάζει με μια περαστική τρέλα και σε μερικούς να φαίνεται χαριτωμένο, αλλά μάλλον αυτή η νέα τάση έχει βαθιές κοινωνικές προεκτάσεις και δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό το λόγο που οι έφηβοι γίνονται όλο και πιο εσωστρεφείς.


Πηγή: Η γενιά που σκότωσε τις λέξεις – Έφηβοι μιλούν μεταξύ τους μόνο με ιμότικον καλλιεργώντας μια ολοένα και πιο ποπ κουλτούρα [εικόνα] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/125019#ixzz2h2KJM36J

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ι.Ε.Π.: Οι νέοι φάκελοι υλικού για Αρχαία Ελληνικά, Λογοτεχνία και Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου

Ι.Ε.Π.: Οι νέοι φάκελοι υλικού για Αρχαία Ελληνικά, Λογοτεχνία και Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Λυκείου